pondelok 13. februára 2012

Tepelné čerpadlo - jeho cena a výběr pro systémy vytápění, ventilace a klimatizace



Snaha, co nejvíce snížit náklady na topný systém, je zcela pochopitelná.

Výběr modelu tepelného čerpadla pro vytápění / klimatizaci se dělá v etapě zpracování projektové dokumentace na základě individuálních zvláštností objektu, režimů činnosti otopné soustavy as ohledem na možnou maximální účinnost systému.

Nakolik je tepelné čerpadlo a jeho nákup dlouhodobá a finančně náročnou investicí je vhodné orientovat volbu na renomované firmy jako např.:

Waterkotte (Německo), IVT (Švédsko), Eurona (Švédsko).

Několik desetiletá výrobní tradice dává záruku, že jejich tepelná čerpadla se od jiných výrobců odlišují nejvyšší spolehlivostí, vysokou energetickou účinností, jednoduchou obsluhou a použitím, s dokonalou automatikou, nízkou úrovní hluku a vibrací a moderním designem.

Pokud ještě nejste přesvědčeni, že potřebujete tepelné čerpadlo, pak věnujte, prosím, Vaší pozornost výhodám jeho použití:
  • Mechanismus funguje na obnovitelných zdrojích energie a vytápí dům zdarma využívavajúc teplo, které poskytuje země, vzduch a voda;
  • Při nízkých nákladech údržby je jeho výkon dost vysoký bez ohledu na rozměry a objem objektu;
  • Teplo, které vyrobí tepelné čerpadlo může být využito v každém systému, včetně ventilace a ohřevu teplé vody;
  • Není třeba žádné další doplňkové vybavení / zařízení na klimatizaci vzduchu v místnosti. Klimatizační systém získáváte jako bonus k systému topení. To znamená, že ušetříte dvojnásobně a neplatíte ani za vytápění a ani klimatizaci;
  • Na tepelné čerpadlo je absolutní spoleh i v takových požadavcích jako je požární bezpečnost. Proto je vhodný i pro sklady, kde se nacházejí hořlavé a výbušné látky.
Z uvedeného je zřejmé, že tepelné čerpadlo má rychlou návratnost investice, která byla do něj vložena. Cena tepelného čerpadla se nebude zdát příliš vysoká, při uvědomění si, že půjde o jednorázovou investici finančních prostředků - při nákupu zařízení a jeho instalaci. Od tohoto momentu pak už bude systém pouze sloužit majiteli domu a vydělávat. V případě jiných zařízení pro vytápění, pořizovací náklady, tj. cena kotle a samotná instalace mohou být levnější, ale vysoké měsíční platby za topení s jejich použitím Vám určitě nezpůsobí radost.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára